+ 32 497 720327 pscd6035@skynet.be

LE GROUPE WHITE STAR

Alle voertuigen van alle eenheden van het Amerikaanse leger (US Army) die aan de bevrijding van Europa hebben deelgenomen, waren beschilderd met de witte Amerikaanse ster (van de Stars and Stripes vlag of de Ster van de Mardasson).

DOELSTELLINGEN

‘White Star’ heeft tot doel de herinnering levendig te houden en blijvende erkenning te betonen aan de vele militairen en burgers van het Amerikaanse en van de geallieerde legers, die tijdens de Slag om de Ardennen zijn gesneuveld, gewond of vermist.

“It is fatal to enter any war without the will to win it”, Generaal Douglas Mac Arthur.

ACTIVITEITEN

‘White Star’:

  • neemt, hetzij individueel, hetzij als collectioneur van voertuigen die door het US Army of door de geallieerde legers tijdens de Tweede Wereldoorlog werden gebruikt, deel aan herdenkings- of andere plechtigheden, die georganiseerd worden door de Amerikaanse (Memorial Day) of Belgische overheden, met name ter gelegenheid van de door de stad Bastenaken georganiseerde Foire aux Noix/NUTS.
  • neemt met Amerikaanse voertuigen van toendertijds deel aan reenactments of wedersamenstellingen van kampen van alle eenheden van het Amerikaanse leger (US Army) die aan de bevrijding van Europa hebben deelgenomen, en in het bijzonder de 101st Airborne Division. “The 101st Airborne Division has no history but it has a rendez-vous with destiny” Major General William C. Lee – 1942.
  • organiseert, ten behoeve van Amerikaanse oorlogsveteranen en gelijkgestemden, rondritten met Amerikaanse legervoertuigen langs de «Pe´rime`tre de Bastogne» en wandeltochten naar andere sites of monumenten die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog, en dit onder begeleiding van geaccrediteerde lokale gidsen.
  • neemt deel aan reenactments of wedersamenstellingen die andere clubs of verenigingen met dezelfde doelstellingen organiseren.
  • draagt ertoe bij dat de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levendig wordt gehouden bij jongeren door bijeenkomsten met scholen en leraren te organiseren.
  • organiseert reizen met als doel de herinnering, met name aan de concentratiekampen, levendig te houden.
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.